Tirsdag den 30. maj løftede Odenses by- og kulturrådmand Jane Jegind sløret for de 3 byggerier, der løb med årets pris for godt og smukt byggeri. Heriblandt er Odense Offentlige Slagtehuse, som vi har været entreprenør og udvikler på. Vi er stolte over, at være entreprenør på et smukt byggeri, der har fået tildelt en præmiering.

Fra Odense kommunes pressemeddelelse: "Odense Offentlige Slagtehuse blev opført i 1927 og var virksomme indtil 1989. Det kæmpestore bygningskompleks var opført efter tegning af kongelig bygningsinspektør Knud Lehn Petersen, der anbragte dyremotiver mange steder, udført i granit eller støbt i jerndækslerne. Motiverne bærer et nærvær og fortæller, hvad bygningerne blev brugt til. Dyremotiverne lever videre i de nu transformerede bygninger, hvor ungdomsboliger er stablet ind i sidefløjene og den centrale, åbne kørehal er bevaret. 

De 7.000 m2 som slagtehusene udgør er i dag stramt disponeret, og der er skabt en række fine rumligheder og velindrettede ungdomsboliger i én og to etager, der holder historien om Odense Offentlige Slagtehuse i hævd sammen med Restaurant Tårnet, der umærket af konjunkturerne i samfundet lever videre.

Navnlig disponeringen af sidefløjene virker vellykket, idet bygningernes skala er fastholdt i det fælles adgangsrum, hvor også zonedelingen fra det fælles til det private er vellykket. 

Slagtehusenes kulturhistoriske og arkitektoniske samspil med Kvægtorvet på Rugaardsvej er med bygningernes ombygning til ungdomsboliger fortsat levende, og et vigtigt vidnesbyrd om byens udvikling i 1900-tallets begyndelse. Indgrebene i bygningsanlægget er regulære og beslægtede med det eksisterende. På denne måde fremtræder nyt og gammelt jævnbyrdigt, djærvt og ligetil, som god bygningskultur gør". 

Vil du læse hele pressemeddelelsen fra Odense Kommune: http://www.odense.dk/presse/pressemeddelelser/pressemeddelelser-2017/praemiering-af-godt-og-smukt-byggeri-2017.

Du kan se mere om hele projektet her

.$lb3.'OdenseBygningsservice' .$lb3.'OdenseBygningsservice