Vores erfaring og viden omkring byggerier af bl.a. børneinstitutioner - og de specielle krav denne aldersgruppe stiller - har medført, at Skjøde Knudsen er blandt de virksomheder, som Københavns Ejendomme har prækvalificeret til at byde på hovedentreprisen "Opførelse af ny børneinstitution i Prinsessegade".

Opgaven

Opgaven er at bygge "Børnebyen Christianshavn" - en klynge af børneinstitutioner i hjertet af København. Udførelsen vil forgå i to etaper. Den fungerende institution med tilhørende udeareal, der huser ca. 200 børn, skal fungere sideløbende med byggeriet af fase 1. Derefter starter fase 2 med, at institutionen flytter fra de eksisterende bygninger og ind i en del af det i fase 1 opførte byggeri. Den eksisterende bygning fjernes, og der fortsættes med opførelsen af bygning og landskab.

Børnebyen Christianshavn

Den samlede bebyggelse skal blive til "Børnebyen Christianshavn". En "by" for børn med egen by-karakter indpasset i nærmiljøet på Christianshavn. Den nye bebyggelse vil bestå af en småbørnsenhed, to fritidshjem og en fritidsklub. Bygningerne udføres i én og to etager med tagterrasser. Udearealerne udføres med varierede temaer tilpasset de enkelte afsnit. Den nye klynge af institutioner vil udgøre de daglige rammer for i alt ca. 700 børn i alderen 0-14 år samt personale. Alle nye bygninger opføres iht. BR10 og lavenergiklasse 2015.

Hovedentreprisen vil indeholde samtlige arbejder i forbindelse med opgaven på grunden og består i hovedpunkter af følgende:

  • Nedrivning/nedbrydning af eksisterende bygninger/overflader og installationer
  • Etablering af byggeplads samt varetagelse af midlertidige installationer
  • Byggeri af ca. 4.550 m² nybyggeri i én og to etager med tilhørende udearealer og vejanlæg mm.
.$lb3.'OdenseBygningsservice' .$lb3.'OdenseBygningsservice