Vi skaber de rigtige rammer

Til foråret 2023 kan randrusianerne se frem til 38 nyopførte kvalitetslejeboliger i Randers’ nye bydel, Sporbyen Scandia.

Damhusene, som projektet kaldes, kommer til at rumme 2-, 3- og 4-værelseslejligheder fordelt på to punkthuse i Sporbyen Scandias Engkvarter. Bag Damhusene står Skjøde og Vinding Gruppen, og anlægsarbejdet er netop gået i gang.

”Det er første gang, vi er involveret i et projekt i Randers, men vi ser meget frem til det videre forløb hermed. Randers er inde i en meget positiv udvikling i disse år, og ikke mindst Sporbyen Scandia er et spændende projekt med en super beliggenhed, som vi glæder os til at blive en del af,” siger Claus Rosendahl Rasmussen, partner i Vinding Gruppen A/S.

Erfaringer fra stort Odense-projekt

Vinding Gruppen A/S har siden 1998 arbejdet med ejendomme, drift og administration for tredjemand. Skjøde og Vinding Gruppen kender i forvejen hinanden fra Odenses Gartnerbyen, hvor Skjøde er totalentreprenør, og Vinding Gruppen er én af bydelens største udlejere.

Gartnerbyen er ét af Odenses største byudviklingsprojekter nogensinde med anslået 3.000 boliger, der opføres frem mod 2024. Hos Skjøde ser man frem til at videreføre de positive erfaringer herfra til Damhusene-projektet.

”Ligesom med Gartnerbyen forsøger vi med Damhusene at ramme en stil og et prisniveau, som appellerer bredt. Det vil sige kvalitetsmaterialer, optimal udnyttelse af kvadratmetrene og en moderne byggestil,” siger Allan Nielsen, adm. direktør i Skjøde, og tilføjer:

”Vi har også erhvervet de bevaringsværdige bygninger i den centrale del af bydelen, så jeg forventer, at Damhusene bliver startskuddet til flere projekter i Sporbyen Scandia, hvilket vi selvsagt er meget begejstrede for,” siger Allan Nielsen.

Fem bykvarterer

Sporbyen Scandia er en helt ny, kreativ bydel, der opføres på den gamle togfabrik på Toldboldgade i det centrale Randers.

Når bydelen er fuldt færdigudviklet, kan den rumme cirka 1.000 boliger, kultur, erhverv, institutioner, cafeer og restauranter samt detailhandel fordelt på 225.000 m2.

Damhusene bliver en del af Engkvarteret, ét af fem kvarterer i Sporbyen Scandia. Engkvarteret får en fordelagtig placering tæt på et tilstødende fredet engområde i den sydlige del af sporbyen. Alle lejligheder i Damhusene får egen altan, og facaden opføres i rødbrunt tegl, der matcher bydelens industrielle arv.

Læs mere om bydelen her.

.$lb3.'OdenseBygningsservice' .$lb3.'OdenseBygningsservice