Vi skaber de rigtige rammer

Halvandet års udviklingsarbejde og næsten to års byggeri er nu kulmineret for Skjøde.

Det skete for nylig, da Skjøde overdrog det 11.500 m2 store kontordomicil Cortex Park Vest til bygherren PFA. De første lejere er allerede rykket ind.

Kontordomicilet er beliggende i det nye erhvervsområde Cortex Park i det sydøstlige Odense tæt på Syddansk Universitet. Domicilet er tiltænkt som et såkaldt flerbrugerkontor, hvor flere virksomheder deler fællesfaciliteter og kontorer, hvilket er en voksende international trend inden for kontorfællesskaber.

”Det er en stor tilfredsstillelse at aflevere et moderne kontordomicil, vi som udviklende entreprenør har været med til at sætte vores præg på fra den indledende fase. Ikke mindst fordi byggeriet via sit store fokus på bæredygtighed og multifunktionalitet i dén grad peger ind i fremtiden,” siger Allan Arno, teknisk direktør i Skjøde.

Bygger bro mellem det gamle og det nye Odense

Domicilets 11.500 m2 er fordelt på fem etager, hvor stueetagen er indrettet med fælles faciliteter og services i form af bl.a kantine og mødelokaler.

Multifunktionalitet og brugervenlighed er to gennemgående træk ved hele domicilet, der er designet, så man som lejer både kan lave storrumskontorer og cellekontorer. Det er desuden muligt at opsætte vægge og mure for at tilgodese den enkelte lejers behov.

Bygningens facade med røde mursten brudt af lysegrå bånd mellem hver etage er inspireret af den gamle Thrige-fabrik i centrum af Odense, der er et af byens mest ikoniske industribygninger. På den måde bygger Cortex Park Vest bro mellem det gamle Odense og det nye Odense.

Tæt dialog er nødvendig

PFA-domicilet bliver bæredygtighedscertificeret efter DGNB-Guld-standarden, som er den næsthøjeste kategori for bæredygtigt byggeri.

”Sådan en certificering kræver løbende opfølgning og tæt dialog med såvel bygherre som DGNB-rådgiver for at sikre, at den nødvendige dokumentation er til stede. Og det er lige fra den indledende salgsfase og helt frem til afleveringen af byggeriet,” forklarer Anders Green Sørensen, projektchef hos Skjøde, og tilføjer:

”Heldigvis har vi hele vejen igennem haft et forbilledligt samarbejde med PFA. Også i forhold til afleveringen af byggeriet, som har været seks uger undervejs.”

Skaber de rigtige rammer

DGNB-ordningen vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeværdigt. Derfor er der i Cortex Park Ves lagt stor vægt på bygningens sociale kvaliteter, hvilket vil sige parametre som indeklima samt termisk og visuel komfort.

”Bygningen skal kort sagt være behagelig og nem at opholde sig i for brugeren. Hos Skjøde siger vi, at vi skaber de rigtige rammer, og det flugter i særdeleshd med principperne i DGNB-standarden,” siger Allan Arno.

Den første af tobygninger

Rundt om bygningen er der desuden i samarbejde med Freja Ejendomme skabt et urbant miljø med blandt andet træer, højbede og bænke i beton og stålmaterialet corten, som sikrer en sammenhæng mellem Cortex Parks forskellige friarealer.

Cortex Park Vest er det første af to kontordomiciler, som Skjøde opfører for PFA i Cortex Park. I løbet af 2022 følger en lillesøster på 5.500 m2, der henvender sig til virksomheder, som udelukkende har brug for kontorer og ikke fællesfaciliteter.

Den samlede investeringssum for begge bygninger er på 381 mio. kr.

.$lb3.'OdenseBygningsservice' .$lb3.'OdenseBygningsservice