I forbindelse med sin skolepraktik i 8. klasse har vi netop haft Sofus Haag Borg fra Risingskolen. Han var i fem dages praktik som byggeleder, hvilket bød på alt fra tilbudsopstillinger og varebestillinger på kontoret til tilsyn og byggemøder på byggepladsen. Her kan du møde den unge folkeskoleelev, der fik smag for Excelark, byggebranchen og det gode kollegiale fællesskab på en arbejdsplads. 

”Det var fedt at være i praktik” starter en meget begejstret Sofus Haag Borg, der dog erkender, at han lige skulle vænne sig til at stå op klokken seks om morgenen. Men han fortsætter med samme entusiasme, da han fortæller om sin praktikoplevelse hos Skjøde:

”Det var sjovt og virkelig spændende. Det var simpelthen så tilfredsstillende, da jeg fik introduceret Excelark og skulle udarbejde en tilbudsliste. Dét at kunne taste tingene ind, og at det så blev regnet automatisk ud – hele systemet gav virkelig bare mening i mit hoved”.

Men det var ikke kun kontorarbejdet, der fangede Sofus Haag Borgs interesse:

”Jeg er lidt af en visual learner, så hvis jeg bare sidder på kontoret og kigger på computer og papirer, kan jeg godt have svært ved at forestille mig det i virkeligheden. Det var fedt at komme ud på byggepladsen i sikkerhedshjelm, vest og sikkerhedssko og se, at beregningerne og byggeriet vokser op i virkeligheden – på den måde gik det hele ligesom op i en højere enhed,” siger Sofus Haag Borg, der fremhæver kombinationen af kontor og byggeplads som det bedste ved sin praktikperiode og sammenligner det med sit yndlingsfag ”Håndværk og design” i skolen, hvor han også starter med tegninger, der tager form som konkrete projekter. 

 

Går glad hjem

At være i praktik er noget helt anderledes end skolens skemalagte hverdag, som Sofus Haag Borg lige skulle vænne sig til. Men han lærte hurtigt sine nye, midlertidige kollegaer at kende og blev en del af fællesskabet.

”Der er virkelig et helt særligt fællesskab på byggepladsen, som man ikke finder i andre jobs end i byggebranchen. Der er plads til humor, og det gør virkelig, at man går virkelig glad hjem hver dag,” fortæller Sofus Haag Borg, der har fået smag for byggebranchen efter de fem dages praktik. 

 

Vil du også i praktik hos Skjøde eller kender du en, der er på udkig efter en praktikoplevelse i byggebranchen? Så send en mail til job@skjode.dk

Foto: Sofus Haag Borg, skolepraktikant sommer 2021 

 

.$lb3.'OdenseBygningsservice' .$lb3.'OdenseBygningsservice