Martin Berg, byggeleder, bygningskonstruktør og DGNB-konsulent

Ansat i Skjøde siden 2019

Uddannet DGNB-konsulent i 2021

 

Vi tilbringer størstedelen af vores liv i bygninger. Så hvorfor ikke sørge for at opføre nogle sunde bygninger, der er behagelige at opholde sig i?

Det i sig selv er et godt argument for at bygge så bæredygtigt som muligt, mener Martin Berg, der er byggeleder hos Skjøde og én af Skjødes fire uddannede DGNB-konsulenter – det vil sige medarbejdere, der er certificeret til at arbejde med DGNB, som er en af de danske branchestandarder for bæredygtigt byggeri.

”Jeg synes ganske enkelt, at det er både nødvendigt og vigtigt at bygge sunde bygninger, som folk har det godt i og kan sig selv opholde sig i igennem mange år,” lyder det fra 47-årige Martin Berg.

 

De mindste detaljer gør en forskel

I projekteringen af nye DGNB-byggerier bliver taget hensyn til parametre som indeklima, bæredygtige materialer, varmestyring og meget mere.

Som DGNB-konsulent og byggeleder hos Skjøde er Martin Bergs opgave bl.a. at sikre, at alt materiale fra underleverandører lever op til certificeringen og sørge for den nødvendige dokumentation. Og her tæller selv de små materialer i det store bæredygtighedsregnskab. 

”Det er vigtigt at vælge de rigtige og sundeste materialer fra begyndelsen i byggeriet – helt ned til den mindste detalje! Tag for eksempel fugen, som i et stort byggeri hurtigt løber op i mange kilometer fugemasse. Derfor er det vigtigt, at selv de mindste dele, der måske ikke syner af meget i et byggeri, også er de rigtige og sundeste valg fra starten,” forklarer Martin Berg.

 

Med i Skjødes bæredygtighedsudvalg

Martin Berg er oprindeligt uddannet tømrer og har siden videreuddannet sig som bygningskonstruktør. Han har været i byggebranchen i 30 år og har i flere år både interesseret sig for og arbejdet med bæredygtigt byggeri.

Det får han rig lejlighed til hos Skjøde, hvor han som DGNB-konsulent er en del af bæredygtighedsudvalget. Det er et udvalg, som mødes fast en gang i kvartalet for at snakke om nye tiltag, tilmelde sig seminarer og andre relevante events og generelt holde sig ajour med udviklingen inden for området.

 

Bæredygtighed bliver lovkrav

Martin Berg er overbevist om, at bæredygtighed inden for en nær fremtid vil blive en præmis frem for som nu en trend.

”Som det er lige nu, er det frivilligt at lave bæredygtige tiltag, men jeg er sikker på, det bliver et krav. Og i øvrigt en nødvendighed for at nedbringe byggebranchens CO2-udledninger. Vi er på vej derhen, hvor det at bygge bæredygtigt hverken koster på kvalitet eller pris,” vurderer byggelederen og tilføjer:

”Der var også engang, hvor det var dyrere at købe økologisk end konventionelt. Men i dag er der jo næsten ingen prisforskel længere.”

.$lb3.'OdenseBygningsservice' .$lb3.'OdenseBygningsservice