Med den kommende letbane som en af de nærmeste naboer bygger Probus Skovgaardsvej A/S det næste års tid 50 helt nye rækkehuse i Odense M, som er klar til udlejning i marts 2022. H. Skjøde Knudsen A/S skal stå for byggeriet.

Der er tale om 50 lejeboliger med en størrelse på mellem 61 og 109 m2 i både ét og to plan, som opføres på en grund i et gammelt villakvarter mellem ringvejen Ejbygade og Nyborgvej, der er én af Odenses centrale indfaldsveje.

”Det er en ret unik beliggenhed forstået på den måde, at det næsten er umuligt at finde grunde i Odense, der giver mulighed for tæt-lav bebyggelse. Så vi er rigtig glade for at være en del af et projekt, der kommer til at bibringe området noget nyt,” siger Allan Nielsen, administrerende direktør i Skjøde.

Et fint supplement til kvarteret

Rækkehusene får en god beliggenhed midt mellem Odense centrum og Rosengårdscentret med nem adgang til letbane, ringvejen, Odense Å og flere grønne områder.

Af respekt for lokalområdet og den eksisterende grund, der rummer adskillige fredede træer, vil der blive plantet et grønt bælte af træer, ligesom man bevarer den hæk, der omkranser grunden.

”Man får en beliggenhed tæt på letbanen og en placering i et attraktivt område med både villaer og etagebyggeri. Derfor synes vi også, at rækkehusene er et fint supplement til kvarteret,” siger administrerende direktør i Probus Ejendomme & Investering A/S, Henrik Gorm Nielsen.

Han tilføjer, at selvom Probus endnu ikke har åbnet op for udlejning, er der allerede en overvældende interesse for boligerne.

 

Når nedrivning bliver til genbrug

Matriklen på Skovgaardsvej 16 blev i sin tid anvendt af Forsorgscentret for Fyn. Senest har ejendommen været anvendt af Odense Værkstederne til beskyttet beskæftigelse samt som aktivitets- og samværstilbud for personer med nedsat funktionsevne.

Opførelsen af boligerne går for alvor i gang til januar 2021, og nedrivningsarbejdet er i gang. Første fase af projektet har haft stort fokus på bæredygtighed, og derfor har interesserede odenseanere i løbet af november gratis kunne afhentet gamle træer, planter, drivhuse og byggematerialer fra grunden.

”Det har været fantastisk at opleve opbakningen fra de lokale borgere. Det er dejligt at se, at folk kan genbruge en masse materialer og inventar, som ellers mestendels ville være blevet kørt på lossepladsen,” siger Henrik Gorm Nielsen.

Rækkehusene forventes at være indflytningsklar i marts 2022.

Fakta om boligerne på Skovgårdsvej

  • Der opføres i alt 50 rækkehuse til udlejning.
  • Størrelse: 61-109 m2 i både 1 og 2 plan.
  • Probus Skovgaardsvej A/S er bygherre, og H. Skjøde Knudsen A/S er totalentreprenør.
  • Trimmet Tegnestue er arkitekt
  • Forventes indflytningsklare i marts 2022
  • Læs mere på https://www.skovgaardsvej-boligselskab.dk/

 

.$lb3.'OdenseBygningsservice' .$lb3.'OdenseBygningsservice