Vi skaber de rigtige rammer
Bekrivelse:

Aktivitets- og naturcentret ved Naturparken Hindsgavl Dyrehave er et imødekommende sted for naturleg og -læring for børn og voksne. Samtidig er det et fyrtårnsprojekt indenfor integreret energidesign og ansvarligt byggeri i bredeste forstand.

Med dette center har man tilvejebragt et ansvarligt projekt, hvor integreret energidesign – i tæt samarbejde mellem bygherre, arkitekter, ingeniører og entreprenører – i tilblivelsesprocessen resulterede i en bygning, der er energibesparende i hoveddisponering såvel som i detaljen. Derved fik man skabt Danmarks første aktivitets- og naturcenter efter bygningsreglement 2020. Dette blev gjort bl.a. ved at indarbejde den nyeste teknologi inden for jord- og solvarme.

Bygningen er delvist indbygget i terrænet, så det naturlige terrænfald udnyttes til at minimere bygningens overflade. Samtidig skaber det mulighed for at komme op på taget af bygningen og derfra overskue dyrehaveområdet. Denne del af taget er belagt med græs. Huset er åbent med stor loftshøjde i de primære rum mod syd og lukket mod nord.

Byggeriet fik i marts 2014 prisen "The Energy Efficiency Best of Award 2013". Læs mere her

Fakta
Enterprisetype Hovedenterprise
Lokalitet Middelfart
Omfang 580 m2
Tidsforløb 10 måneder

 

 

.$lb3.'OdenseBygningsservice' .$lb3.'OdenseBygningsservice