Det siger vores praktikanter

Er du i gang med at uddanne dig inden for bygningskonstruktør-, ingeniør- eller kalkulationsuddannelserne, og står du foran at skulle i praktik som et led i din uddannelse? Så er Skjøde måske din kommende praktikplads! Vi har stillet tre af vores praktikanter tre hurtige spørgsmål. Læs deres svar her, hvis du er nysgerrig på deres praktikoplevelse.

Foto: Rasmus Hedegaard Pedersen på byggepladsen i Gartnerbyen.

Rasmus Hedegaard Pedersen, byggekoordinatorstuderende 
Praktikperiode foråret 2021 

Hvad har dine opgaver været?

”Jeg har lavet det samme som alle de andre medarbejdere, bare i mindre skala. F.eks. mangelgennemgang, tilsyn, fordeling og koordinering af arbejde.”

 

Hvad har det bedste ved praktikforløbet været?

”At få lov til at være en del af et godt hold har været det bedste. Her er nogle rigtigt gode mennesker, som har taget godt imod mig, og hele praktikoplevelsen i sig selv har givet mig mod på mere og på fremtiden.”

 

Hvordan har det været at være en del af Skjøde?

”Det har været en positiv oplevelse at være i praktik her, hvor jeg er blevet udfordret og har fået en masse viden med. Jeg har fået et andet syn på, hvad en god byggeleder er. Faglig viden er selvfølgelig vigtig, men det handler også om godt købmandsskab. Og så er kommunikation vigtig, fordi der er mange forskellige personligheder på en byggeplads.”

Foto: Sebastian Helm Andersen.

Sebastian Helm Andersen, bygningskonstruktørstuderende 
Praktikperiode foråret 2021 

Hvad har dine opgaver været?

”Jeg har været mere på kontoret end på byggepladsen end oprindeligt planlagt. Her har jeg arbejdet med tilbud, som jeg har gået efter i sømmene. Det har været superspændende, og jeg er gået klogere hjem hver dag. Det har været en øjenåbner, at der er så meget arbejde, der ikke er på byggepladsen, og hvor omfattende det er at finde underleverandører.”

 

Hvad har det bedste ved praktikforløbet været?

”Det lyder måske som en kliché, men det har uden tvivl været kollegaerne!”

 

Hvordan har det været at være en del af Skjøde?

”Det har været en fornøjelse at være i praktik her, fordi alle er meget imødekommende. Man får opgaver, hvor man bliver udfordret, men som man også kan komme i mål med under kyndig vejledning. Jeg har været glad for at være her og kan helt klart anbefale andre at søge praktik her – der er masser at lave, plads til læring og man får ansvar. Det er fedt, at man som praktikant også kan skabe værdi.”

Foto: Mohamad Abdulhafiz på byggepladsen i Gartnerbyen.

Mohamad Abdulhafiz, bygningsingeniør
Praktikperiode foråret 2021 

Hvad har dine opgaver været?

”Indtil videre har jeg arbejdet med tilsynplaner, kvalitetssikring, byggeledelse og byggepladstegninger, hvor jeg har været med til at indrette byggepladsen i Cortex Park med skurvogne, containere og materialer. Noget af det næste jeg skal lave er at deltage i byggemøder og sikkerhedsmøder og være en del af tidsplanlægningen.”

 

Hvad har det bedste ved praktikforløbet været?

”Jeg vil rigtig gerne i retning med byggeledelse, men jeg har ikke en håndværkerbaggrund og kendskab til byggepladser, derfor har det været spændende og anderledes at komme ud op byggepladsen og opleve, hvordan det er i virkeligheden, og tale med de forskellige mennesker på vejen til og fra skurvognen og høre, om der er noget galt, om der mangler noget osv.”

 

Hvordan har det været at være en del af Skjøde?

”Det har været en rigtig dejlig oplevelse lige fra den første dag, hvor de tog rigtig godt imod mig. Jeg er stille og roligt blevet lært op, og jeg synes, der har været en god balance mellem at blive taget i hånden som praktikant og udføre opgaverne på egen hånd.”

Foto: Steffen Johannesen på byggepladsen i Gartnerbyen.

Steffen Johannesen, udlært bygningskonstruktør og maskinfører, nu byggekoordinatorstuderende 
Praktikperiode foråret 2021 

Hvad har dine opgaver været?

”Jeg har været vidt omkring og lavet lidt af det hele. Lige fra forefaldende arbejde, til byggepladstilsyn, fejl og mangler, kvalitetssikring og entreprisestyring. Jeg er blevet godt udfordret og har fået en masse læring.”

 

Hvad har det bedste ved praktikforløbet været?

”Det bedste har helt klart været det team, jeg har været en del af. Derudover har jeg fået en masse selvtillid og tro på egne evner, fordi jeg har fået god respons fra dem, som jeg har arbejdet sammen med. Jeg er blevet bekræftet i, at jeg har taget det rigtige uddannelsesvalg.”

 

Hvordan har det været at være en del af Skjøde?

”For mig er Skjøde et stort og fornuftigt firma at være i praktik ved, hvor ens kollegaer er meget imødekommende og giver sig tid til at forklare tingene.”

 

Vil du også i praktik hos os?

Hos Skjøde er vi hele tiden på udkig efter dygtige praktikanter til vores mange spændende byggeprojekter på Fyn og i Jylland.


Vil du gerne prøve teori af i praksis, udvikle dit faglige niveau og udvide dit netværk i byggebranchen? Så send os din ansøgning med tilhørende CV på job@skjode.dk.
 

Vi ser frem til at høre fra dig!