Projektbekrivelse:

Opgaven omfattede opførelse af en ny, stor børneinstitution til 190 børn i alderen 0-5 år i Ravnsholtområdet i Allerød.

Institutionen er optimalt placeret i tæt forbindelse med skole, boldbaner, by og skov. Dette har muliggjort en tæt forbindelse med naturen, hvilket har spillet en vigtig rolle i udformningen af institutionen. Institutionen er fleksibelt udformet og understøtter mange forskellige former for læring, leg og aktivitet. Husets form og æstetik skaber rum og rammer - både indvendigt og udvendigt - som udfordrer børnenes fantasi og udvikler deres sanser. Stjernen er med sine lange arme med til at omfavne og indfange omgivelserne og naturen.

Intentionen har været at skabe en daginstitution, som i sin udformning og udlægning kan være en aktiv medspiller i en god start på livet. En daginstitution som udvikler barnets evner og sanser. Et sted med trygge rammer hvor ude og inde synes udvisket, og årstidernes og vejrets skiften bliver en tydelig del af hverdagen. Et sted som opfordrer til nærhed og udvikling.

Byggeriet opføres i miljøvenlige materialer i Lavenergiklasse 2015. Der udføres lokal opsamling og nedsivning af regnvand.

Fakta

Enterprisetype Totalenterprise
Lokalitet Allerød
Omfang 1.758 m2
Tidsforløb 9 måneder